Home » spill og online kasino » Gin rummy – ett kortspel som tillhör Rummy-familjen och en synonym till Stuey The kid
79b63a8acceb105a41b5c4d428694c19

Gin rummy – ett kortspel som tillhör Rummy-familjen och en synonym till Stuey The kid

Det finns flera varianter av Rummy spel. Gin rummy är den mest populära. Spelet har ett kinesiskt ursprung och det går ut på att samla vissa kombinationer och lägga ner dem på bordet.

Det som folk tänker på mest när de hör Gin rummy är den berömde kortspelaren Stuey The Kid. Han började nämligen spela detta kortspel i början av hans karriär innan han gled över till Poker och Black Jack.

Gin rummy spelas med två personer och man använder en vanlig 52-kortslek utan jokrar. Spelet går ut på att samla tretal, fyrtal och sekvenser i färg. Varje spelare får tio kort var och de resterande placeras i en hög med baksidan uppåt. Därefter börjar man med att vända dessa kort så att de ligger uppåt, en och en. Man väljer antingen om man vill ha kortet eller om man vill ta nästa kort från högen. Om man vill ha kortet, så tar man ett kort från sig egen hand och lägger den ovanpå.

Aces-Gin-Rummy-Winning-Points

Spelet fortsätter tills att resterande kort tar slut eller tills att någon gör en knackning. En knackning kan man göra om man har ett poängvärde som motsvarar 10 eller mindre. Man får en Gin om knackningen sker i samband med att alla ens kort ingår i serier. Då får man 20 bonuspoäng.

Vinnaren är den som först når 100 poäng.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *