Home » spill og online kasino » Lotteriinspektionen – en myndighet som håller koll på den svenska spelmarknaden
936440

Lotteriinspektionen – en myndighet som håller koll på den svenska spelmarknaden

Lotteriinspektionen är den myndighet som ska säkerställa att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och tillförlitlig. Men de står för mycket mer än bara detta. Man kan se det som en ”kunskapsmyndighet”.

De vill verka för en sund spelmarknad och bidra till ett minskat utbud av illegalt spel och lotteriverksamhet. Lotteriinspektionen står alltså vid konsumentens sida och de har som uppgift minska riskerna för sociala skadeverkningar som spel kan medföra. Illegalt spel är nämligen en vanlig inkomstkälla för den organiserade brottsligheten.

Lotteriinspektionen godkänner kontroll och dragningsutrustningar, lottsedlar, rikslotteri, automatspel och restaurangspel. De har ett 70-tal arvoderade kontrollanter som arbetar över hela Sverige. De har alltså som uppgift att besöka olika platser och säkerställa allt spelen drivs på rätt sätt (det vill säga ärligt och lagligt).

610-slot-machines

Myndigheten finns där för en anledning. Den svenska spelmarknaden är reglerad för en anledning. Spel man medföra problem för samhället. Därför jobbar Lotteriinspektionen aktivt med att utbilda och informera olika aktörer. De informerar regeringen om Sveriges spelmarknad. Lotteriinspektionen informerar övriga världen också om detta.

Det är meningen att spel ska vara ett tidsfördriv och ett nöje, inte ett problem i samhället. Tyvärr sker detta ändå. Lotteriinspektionen ska försöka förhindra dessa problem.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *